Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1910

Antal Alfa Romeo modeller: 18 st

Alfa Romeo till försäljning just nu: 0 st

Info

Design till sitt pris

Alfa Romeo gjorde främst sitt namn i Sverige under senare halvan av 1970-talet då smäckert formgivna modeller som GTV gjorde entré. Dessvärre nog inte kända för sin pålitlighet och rostskydd, men vad gjorde det? Modellerna var så nära italiensk designglädje som köparen med normal plånbok kunde komma!

Under senare halvan av 1980-talet köptes Alfa Romeo upp av Fiat Group. GTV var sedan åratal tillbaka nedlagd och aldrig fått någon riktig ersättare (förutom den ytterst sällsynta och explosiva SZ) Alfa Romeo ställde istället in siktet på kvicka sedaner enligt italienskt recept, den populära 164:an med fyrcylindrig 2-liters motor, var en av dem. Dessa finns det fortfarande ett rikt utbud av på svenska begagnatmarknaden.

Men precis som med tidigare Alfa Romeo var 164:ans driftsäkerhet i nordiska klimat ifrågasatt. Därav de låga andrahandsvärdena. Modellerna i dagens program omfattar prisvärda och pyttelilla MiTo, sportkombin 159 och den iögonfallande superbilen 8C Competizione för att nämna några … Idag är Alfa Romeo en betydligt bättre bil än för bara 15 år sedan. Men relativt låga andrahandsvärden består.

Grundat: 1910
Populära modeller: 159, 164, 156