Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1909 (Ursprungliga Audi)

Antal Audi modeller: 36 st

Audi A8 till försäljning just nu: 0 st

Info

Audi A8 var en av de lyxigaste bilarna som kunde köpas 1994. A8 erbjuder närmast oändligt mycket utrymme. Man sitter bra både i de pompösa fåtöljerna fram och i den fina soffan i baksätet. Begagnatbilarna har ofta det mesta i utrustningsväg. Det gäller dock att se upp, väljer du fel exemplar kan det bli hiskeligt dyrt. Reservdelarna är dyra och gör att priset för en vanlig reparation eller service snabbt springer iväg.

De äldre bilarna i bra skick börjar också bli ovanliga vilket medför att det är svårt att hitta rätt exemplar. Bilen lämpar sig gott som en entusiastbil att köra då och då eller på somrarna, som bruksbil blir servicekostnaderna dyra och bränsleekonomin riktigt dålig och då särskilt inne i stan vart den första generationen av denna 4,2-litersmotor gärna drar uppåt 1,8 liter per mil.

Den tredje generationen presenterades till årsmodell 2009 och följer Audis i övrigt ganska strama stil med avskalat yttre och inre som går i borstat stål och mörkt skinn. Detaljkvalitén är dock helt oklanderlig och för den som uppskattar stram lyx är en begagnad Audi A8 ett gott alternativ. Till Mercedes S-klass har den dock en bit kvar när det kommer till känsla och komfort.

Stora konkurrenter: BMW 7-serie, Mercedes S-klass