Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1911

Antal Chevrolet modeller: 30 st

Chevrolet till försäljning just nu: 0 st

Info

Full spännvidd

General Motors bästsäljande märke har länge legat amerikanerna varmt om hjärtat. Chevrolet, eller "Chevy", som det ofta kallas har bland de bredaste modellprogrammen i världen sedan tiotals år tillbaka. Märket har sedan urminnes tid presenterat banbrytande modeller varav Corvette kanske är det starkaste kännetecknet. Under muskelbilseran tillverkade Chevrolet succébilen Camaro, en modell som höll ända fram till nedläggningen av modellen 2002. Men suget blev stort efter Fords retroinspirerade Mustang 2005 och Chevrolet beslöt sig därmed att återigen ta upp tillverkningen av Camaro och ge sig in i muskelbilskriget på nytt.

I Sverige ser vi främst de Daewoo-producerade småbilar med Chevrolets guldfärgade kors i grillen. Denna typ av strategi är kallad "badge-engineering" i USA och har stött på sura försäljningssiffror främst i Europa. Just det faktum att Daewoo blivit Chevrolet är något som starkt ifrågasatts, inte minst av bilköpare trogna det anrika amerikamärket. Imagen blev en helt annan, likaså målgruppen. GM beslutade därför att den legendariska sportbilen Corvette skulle bli ett "eget märke" i Europa och säljas tillsammans med Cadillac.

På svenska begagnatmarknaden förekommer en hel del veteranfordon från Chevrolet men även en del bruksbetonade modeller som Blazer och Tahoe samt de Daewoo-producerade bilarna och då är det främst frågan om Nubira som finns i både sedan- och kombiutförande.

Grundat: 1911
Populära modeller: Nubira, Captiva, Blazer