Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1966

Antal Dacia modeller: 5 st

Dacia Logan till försäljning just nu: 0 st

Info

Dacia Logan lanserades genom ett samarbete mellan Dacia och Renault varav den sistnämnda stod för tekniken. Tanken var att bilen främst skulle konkurrera med Lada i Ryssland men Logan har hittat vägen till Skandinavien. Det är en mycket billig bil men brister främst då lyktan riktas mot säkerhetsutrustning. Den finns på svenska marknaden som sedan, herrgårdsvagn och även som pickupmodell.

Den första generationen presenterades till årsmodell 2004. Dessa första modeller sålde inte i stora volymer i Skandinavien och är idag svåra att hitta på begagnatmarknaden. De flesta exemplaren är från årsmodell 2008 och framåt då en omarbetning av modellen gjordes. 1,6-litersmotorn från Renault är ett populärt val och ger 87 hästkrafter. Dieselalternativen är lika vanliga och bjuder även dom på låg förbrukning, dock mycket trött acceleration.

Den andra generationen av Dacia Logan presenterades till årsmodell 2012 och var en helt ny modell. På den ryska marknaden är den en storsäljare och heter där Renault Logan. Nya bensin- och dieselmotorer fick tjänstgöra i Logan II varav den minsta är en bensinmotor på 0,9 liter cylindervolym som ger förbrukning om cirka 0,5 liter per mil vid blandad körning.

Stora konkurrenter: Skoda Fabia