Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1899

Antal Fiat modeller: 28 st

Fiat Panda till försäljning just nu: 0 st

Info

Fiat Panda är en liten citybil som Fiat tillverkat sedan tidigt 1980-tal och ända sedan dess exporterat till Sverige. Modellen led länge utav sämre rykte som oförtjänt hänger kvar. Den tredje generationen (den första tillverkades i hela 23 år …) är en helt okej bil med enkel in- och urstigning och lätt att parkera på grund av snäva och raka linjer utan böljande skärmar. Det är en bil främst för den som villt ransportera sig från punkt A till B inne i staden. Fiat Panda finns också med fyrhjulsdrift vilken knappast är nödvändigt för de flesta människors bruk av denna småbil.

Motorerna är några stycken till antalet och ett populärt alternativ är den fyrcylindriga 1,2-litersmotorn även om den lilla bensinmotorn på blott 0,9 liter även säljs. Accelerationen är långsam och motorn låter ansträngd vid motorvägsfarter. Det är alltså inte frågan om en bil att pendla längre sträckor med även om bensinförbrukningen är mycket sparsam.

Småbilar har ofta beskyllts för att ha dålig krocksäkerhet men det gäller inte riktigt Fiat Panda (trots att chansen att överleva frontalkrockar ofta är högre i större bilar) då Pandan fått fyra stjärnor i Euro NCAP. Konkurrenterna är bland Nissan Micra vilken har bättre rykte. Fiat Panda har dock ett lägre pris.

Stora konkurrenter: Nissan Micra