Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1903

Antal Ford modeller: 32 st

Ford till försäljning just nu: 0 st

Info

Fötter i alla världsdelar

Inte är väl Ford detsamma för oss som för amerikanerna … Detta beror på att Ford sedan länge upprättat en skild del för Nordamerika, England och övriga Europa med “unika” modeller för respektive marknadsområde och det finns även storskalig försäljning i Asien och Sydamerika. Vissa delar dock bottenplatta och andra komponenter.

Förutom Ford ingår en rad andra märken i koncernen vilka i USA innefattar Mercury och lyxbilen Lincoln som också förekommer på svenska begagnatmarknaden i nyare upplagor, främst konkurrerande med Cadillac. I Europa finns Aston Martin såväl som Volvo på listan innan försäljningen till kinesiska Geely Cars blir genomförd under år 2010.

Det moderna Ford erbjuder ett brett modellprogram folkbilar. Populära herrgårdsvagnen Ford Mondeo, som ersatte Sierra, är en av dessa. Mondeo var den bil som i mångt och mycket räddade Ford från de dåliga försäljningssiffrorna som plågade märket under 1990-talets första halva. Detta åstadkom man genom höjd byggkvalitet och en stor renovering samt diverse ansiktslyftningar på märkets modeller. En rad motorer till den nya familjemodellen Mondeo var också en av anledningarna till framgången med bland annat introduktionen av 1,8-liters turbodieselmotorn. År 2010 finns nio olika modeller i diverse olika utförande. Störst i klassen är crossovern Ford Kuga och minstingen i gänget heter Ford Ka.

Grundat: 1903
Populära modeller: Ford Kuga, Ford Mondeo, Ford Ka