Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1903

Antal Ford modeller: 32 st

Ford Focus till försäljning just nu: 0 st

Info

Ford Focus är en trevlig bil med bra komfort. Bilen flyter fint över vägen samtidigt som det går att åka fort utan att den blir stötig, särskilt då det kommer till de nyare modellerna från mitten av 2000-talet och framåt. Det är en bil med bra styrning med mycket vägkänsla som dessutom är en av de rymligaste i klassen. Baksätet rymmer ledigt två vuxna och bjuder på ganska bra benutrymme och högt i tak. Karossen finns som tre- eller femdörrars halvkombi, fyrdörrars sedan eller som kombi. Focus finns senare också med tilläggsnamnet C-Max.

Ford Focus introducerades redan till årsmodell 1998 som en ersättare till den då föråldrade Ford Escort vilken också drogs med dåligt rykte. Ford Focus hjälpte till att förbättra Fords rykte avsevärt genom att erbjuda en stor bil, till måtten och utrymmena likt Volkswagen Golf, som samtidigt hade en snäll prislapp och rikligt med utrustning.

Lidande för Ford Focus är detaljkvalitén i de tidigare modellerna men detta förbättrades mycket i och med lanseringen av den andra generationen till årsmodell 2004. Då blev bilen också mer rejäl och körglad.

Stora konkurrenter: Volkswagen Golf