Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1948

Antal Honda modeller: 13 st

Honda till försäljning just nu: 0 st

Info

Emot oddsen

Finanskrisen med början 2008 slog som bäst hårt mot de flesta bilfabrikanter och innebar närmast döden för andra. Honda tillhör de som stod emot krisen bäst. Små japanska bilar med låga ägandekostnader? Det är en faktor. Den andra är att Honda genom årens lopp utvecklat så kallade flexibla fabriker som snabbt kan styra om produktionen till modeller som marknaden efterfrågar.

Honda har funnits sedan 1948 men personbilsmarknaden har inte etablerats ordentligt i Norden förrän på 1980-talet. Märket är inte det största japanska på svenska marknaden (heller inte det minsta) Men till skillnad från många andra har de inriktat sig mer på formgivning och "flashiga" förarmiljöer samt en bit prestanda i volymmodeller.

Civic är en vanlig modell varav både ut- och insida på senaste modellen är mer åt det spektakulära hållet i japanska mått mätt. Men den har även fem stjärnor i Euro NCAP. De modeller med Hondas VTEC (system för effektiv öppning och stängning av motorventiler) tillhör de mest uppskattade och står sig bra på begagnatmarknaden.

Grundat: 1948
Populära modeller: Civic, Accord