Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1948

Antal Honda modeller: 13 st

Honda Civic till försäljning just nu: 0 st

Info

Honda Civic är den mest futuristiska modellen i den stenhårda Golf-klassen. Åtminstone om man tittar på Honda Civic i sin åttonde generation. Sedan denna generations har bilen också blivit både lägre och kortare samt bredare och rymligare än sin föregångare. Interiören är lika annorlunda som utsidan men komforten är godkänd. Stolarna är sköna men fjädringen kan upplevas som hård och däckljudet är påtagligt. Civic finns som både tre- och femdörrars halvkombi och är till skillnad från förr inte en så värst billig modell längre.

Honda Civic är en bilmodell som traditionellt fått efterföljare efter bara 4-5 år i produktion vilket gör att det till dags datum finns många generationer, närmare bestämt tio generationer, varav den senaste presenterades till årsmodell 205. Den följer upp den åttonde generationen vad avser futuristiska och iögonfallande formgivning och har hårda men bekväma stolar, direkt styrning och avstånd lätt att bedöma vilket gör den smidig inne i stan.

Motorerna är ett oräkneligt antal om man börjar från Honda Civics födelse år 1972 men i den senaste generationen är bensindrivna 1,5-litersmotorn det vanligaste valet.

Stora konkurrenter. Volkswagen Golf, Peugeot 308