Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1948

Antal Honda modeller: 13 st

Honda CR-V till försäljning just nu: 0 st

Info

Andra generationen av Honda CR-V har ärvt det bästa från sin föregångare och förbättrat resten. CR-V fortsätter att erbjuda personbilslika köregenskaper vilket gör att den känns smidig och alert på vägen. Inredningskvaliteten har förbättrats och överlag ser bilen modernare ut. Enda motoralternativet fram till 2005 var en trevlig 2,0-liters bensinfyra med 150 hästkrafter. Senare kom en 2,2-liters dieselmotor. 2005 fick också fyrhjulsdriften en uppdatering med betydligt snabbare respons.

Bilen finns i flertalet generationer varav den senaste lanserades till årsmodell 2012 och var den fjärde i ordningen. Det är en liten crossover vilket märks. Fram sitter man bra medan det kan bli ganska trångt i baksätet med den typiska känslan av att man sitter högre än vad man egentligen gör. Det är dock inte utmärkande för klassen, snarare sedvanligt för yttremåtten.

Smidig är den i stan och få gånger tänker man på att man faktiskt kör en crossover. Konkurrenterna heter bland andra Nissan X-trail men en begagnad Honda CR-v är ett körgladare val. Välj gärna den manuella lådan i senaste generationen som är riktigt trygg och fin.

Stora konkurrenter: Volkswagen TiguanNissan X-trail