Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1992

Antal Hummer modeller: 2 st

Hummer till försäljning just nu: 0 st

Info

Jätten som fälldes

Med så mycket rock’n’roll du bara kunde komma i en SUV satt sig Hummer på kartan under 1990-talet. Modellen H1, som från början var designad för militärt bruk, fick i och med celebriteters användning allt större uppmärksamhet och en serieproduktion satt igång som höll i sig till 2006. Motorerna var till största andel dieseldrivna med turbo och en volym på upp till 6,6 liter även om också 5,7 liters Vortec V8 gjorde entré, en motor som även återfanns i Cadillac Escalade.

Trots att H1 och den något mer vardagsvänliga lillasystern H2 flitigt sågs vid röda mattan och på MTV, så var succén aldrig ett faktum. Både H1 och H2 är dock erkänt potenta terrängbilar. Men i och med stigande bensinpriser kom märket att tappa allt mer mark under 2000-talets andra halva och General Motors beslutade därmed att göra sig av med märket.

Rykten cirkulerade länge om ett kinesiskt uppköp men detta kom aldrig till något slut så sent som februari 2010 och kort därefter meddelades att General Motors lägger ned Hummer. Finanskrisen 2008 tycktes slå hårt mot Hummer som begagnad bil i Sverige och priserna på främst H2 och mindre H3 dalade ner en bra bit. Ovanliga H1 står sig fortfarande i pris som främst ett rent entusiast- och samlarfordon.

Grundat: 1992
Populära modeller: H2, H3