Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1967

Antal Hyundai modeller: 27 st

Hyundai i20 till försäljning just nu: 0 st

Info

i20 är Hyundais riktigt kompakta bil och ersatte den föråldrade modellen Getz år 2008. i20 är tänkt att slå sig in i det mycket svåra superminisegmentet av högkvalitativa bilar som än så länge får betraktas som ett europeiskt fenomen. i20 finns med några olika motorval på den svenska marknaden varav dieseldrivna CRDi-motorn på 1,6 liter är dyrare men ett mycket snålt och ekonomiskt försvarbart val.

Den första generationens i20 är rund i formgivningen med en mycket basal insida till och med för att vara en japansk bil. Ögonen vilar mest på grå plast. Dock blev detta mycket bättre till den andra generationens som presenterades till årsmodell 2014. Trots att Hyundai i20 inte ens är i närheten av försäljningssiffrorna för många andra japanska superminibilar som Nissan Micra så är den ett trevligt val. Inte lika rolig som de italienska konkurrenterna men betydligt stabilare efter väg med bättre komfort och betydligt mer funktionell.

Bilen finns med antingen bensinmotor på 1,2 liter eller en liten dieselmotor om 1,4 liter. Vi väljer med fördel bensinmotorn i dessa fall såvida inte långkörningar med många mil per år ska avverkas. Och det är inte Hyundai i20 gjord för.

Stora konkurrenter: Fiat 500Nissan Micra