Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1937

Antal Isuzu modeller: 2 st

Isuzu till försäljning just nu: 0 st

Info

En stormig historia

Isuzu har aldrig varit en stor aktör på den svenska marknaden. Åtminstone inte på personbilssidan med väldigt få modeller kända. Under slutet av 1990-talet var sålda bilar nere på så låga siffror att Isuzu valde att helt dra tillbaka försäljningen från vår kontinent. I USA var det annorlunda, General Motors har sedan många årtionden tillbaka samarbetat med märket.

Personbilsmarknaden hos Isuzu hade fokus riktat mot människor som såg bilen som endast ett transportmedel från punkt A till B. Bilarna lanserades dock under ett annat märke i USA, Geo – Get to know Geo, med bland annat modellerna Spectrum och sportigare Storm. Men någon ihållande succé var det heller inte frågan om på andra sidan Atlanten trots synnerligen billiga prislappar.

Isuzu är trots detta i allra högsta grad levande. Dock inte på personbilssidan. Man koncentrerar sig nu helt på bruksvänliga och praktiska pickuper (tidigare också SUV:en Rodeo) i form av modellen D-Max som finns i både lång och kort version och med 3-liters dieselmotor med beryktad slitstyrka. Det är för övrigt samma maskin som återfinns i Saab 9-5.

Grundat: 1937
Populära modeller: D-Max, Rodeo