Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1941

Antal Jeep modeller: 7 st

Jeep till försäljning just nu: 0 st

Info

Stilbildaren

Extra intressanta är alltid pionjärer. Jeep, som ingår i Chryslers koncern, är det äldsta SUV- och terrängmärket i värden och började sin produktion med fordon till US Army och de allierade under andra världskriget. Märket har genom åren bytt ägare ett flertal gånger. Till dessa hör Willys, Kaiser Motors, AMC som hade kopplingar till franska Renault, och slutligen Chrysler som köpte upp Jeep 1987 och äger det än idag.

Sedan dess har herren på täppan i modellprogrammet alltid varit Cherokee som funnits i flera olika utförande, bland andra Grand Cherokee V8 som flaggskeppet och därmed den tyngst utrustade (idag kallad New Grand Cherokee) Märket blomstrade under SUV-boomen under sena 1990-talet men fick se dalande försäljningssiffror i och med de chockhöjda bensinpriserna i USA åren efter. I Sverige är Cherokee fortfarande den vanligast förekommande modellen. Men efter lanseringen av mer ekonomiska Patriot och Commander kommer dessa modeller troligtvis bli vanligare på sikt.

På grund av den relativt höga bränsleförbrukningen i Cherokee med V8, och den inte helt obefintliga törsten i raka 6-cylindriga motorn, så står modellen i ett aptitligt andrahandsvärde. För köparen alltså. Detta gäller såväl de äldre bilarna från 1990-talet såsom bilar med bara några år på nacken.

Grundat: 1941
Populära modeller: Patriot, Cherokee