Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1941

Antal Jeep modeller: 7 st

Jeep Grand Cherokee till försäljning just nu: 0 st

Info

Senaste generationen Jeep Grand Cherokee har byggts för att passa den europeiska marknaden bättre jämfört med föregångaren. Nya modellen ett helt nytt chassi med moderna lösningar på både fram- och bakaxel. Det leder till bättre komfort, men fortfarande lider Grand Cherokee av amerikansk gungighet och försvunnen styrkänsla. Innerutrymmena är dock väl tilltagna men stolarna saknar sidostöd, man sitter mer på än i stolen vilket gör att ingen stabil känsla infinner sig.

Konkurrenterna är bland andra Volkswagen Touareg men i denna finner du en betydligt högre kvalitetskänsla. Även Cadillac SRX kan räknas som en konkurrent men också där finns mer känsla än i Jeep Grand Cherokee. Dock är det inget fel på framkomligheten som tillhör de bästa i klassen samt en design som många SUV-fantaster uppskattar.

Jeep Grand Cherokee har funnits sedan årsmodell 1992 och blev snabbt uppskattad på den amerikanska marknaden och en stor försäljningssuccé. I Europa har den aldrig slagit igenom även om de senaste två generationerna är vanligare än de tidigare.

Stora konkurrenter: Cadillac SRX, Volkswagen Touareg