Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1944

Antal KIA modeller: 21 st

KIA Sportage till försäljning just nu: 0 st

Info

Kia Sportage har möjligheten att erbjuda fördelarna med suv-känsla utan att ha fyrhjulsdrift. Modellen såldes nämligen ny både som fyr- och framhjulsdriven beroende på motoralternativ. Sportage är förutsägbar och trygg på vägen, men inte upphetsande. Fjädringen är fast och karossen kränger mycket lite. Styrningen är dock intetsägande och seg. Ljudnivån är låg jämfört med konkurrenterna men oavsett motor är bränsleförbrukningen hög, som sig brukar med ett kraftigt luftmotstånd som de flesta SUV-modeller har.

Den minsta motorn ligger på 1,6 liter i cylindervolym och den största är en V6-motor på 2,7 liter med en hög bränsleförbrukning. Den motorn som är bäst är helt klart dieselmotorn på 2 liter om målet är att få en bränsleeffektiv SUV. KIA Sportage är likt Kia Cee’d och andra populära KIA-modeller väldigt basal men också väldigt plånboksvänlig i inköp. Be dock om servicekostnader från återförsäljarna då intervaller och priser kan variera stort från ett motorval till ett annat.

I likhet med många andra budgetbilar i SUV-klassen har inte KIA Sportage några terrängegenskaper i egentlig mening. En högre markfrigång och fyrhjulsdrift (ett tillval) ger dock bättre framkomlighet på snåriga skogsvägar men KIA Sportage förblir en bil för den som vill ha SUV till ett mildare nypris eller begagnatpris.

Stora konkurrenter: Dacia Duster