Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1914

Antal Maserati modeller: 5 st

Maserati till försäljning just nu: 0 st

Info

Sport med komfort

Maserati-bröderna var precis som Enzo Ferrari fast besluten om att kamma hem pokaler i motorsporten på 1920-talet. Personbilstillverkningen startade efter andra världskriget med Maserati A6, en smäcker sportbil med rak 6-cylindrig motor på 1,5- och senare 2 liter. Sedan dess har mycket hänt med höga toppar och djupa dalar för det anrika italienska märket.

Idag äger Fiat Group Maserati sedan 1993 men överlät lyckligtvis märket till en annan familjemedlem och tidigare konkurrent – Ferrari. Maserati led av skamfläckat kvalitetsrykte under hela 1980- och början av 1990-talet med modeller som 224 och dåtidens Quattroporte. Dyra bilar som nya, ruskigt "prisvärda" som begagnade idag. Även på den svenska marknaden.

Bilarna har sedan dess förbättras avsevärt och Ferrari byggde helt nya fabriker i slutet av 1990-talet. Bland de modeller som tillverkades i under tidigt nytt styre var 3200 GT, en sportkupé som med hjälp av en V8-motor med dubbelturbo gjorde 0-100 km/h på 5,5 sekunder. Idag är Maserati återigen lönsamt och har funnit sin plats med bilar som superexklusiva GranTurismo och sedanen Quattroporte.

Grundat: 1914
Populära modeller: 3200 GT, GranTurismo, Quattroporte