Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1909

Antal Maybach modeller: 2 st

Maybach till försäljning just nu: 0 st

Info

När lyx inte var nog

Maybach är inget nytt påfund. Märket har funnits ända sedan 1909 och producerade då lyxbilar för tyska eliten ända fram till 1945.
Återupplivningen kom i form av en massiv insats från Daimler för att på riktigt ta upp kampen mot ultralyxiga märken som engelska Rolls-Royce och Bentley. Förslaget kom som ett koncept redan 1997 och produktionsbilarna dröjde till 2002 – modellerna 57 och 62 blev då verklighet.

Sifferkombinationerna tyder på bilens längd i decimeter. Och på dessa många decimetrar fanns plats för mycket. Bland annat en 5,5-liters- eller 6-liters V12-motor, röststyrt navigationssystem, AC med fyra zoner, backkamera, värstingstereo med DVD och nästan alla tänkbara elektroniska finesser som gick att få. Baksätespassageraren (i de flesta fall ägaren) kunde njuta av ett väl tilltaget benutrymme, massiva och elektroniskt justerbara läderfåtöljer med fotstöd och tillval i form av 19-tums skärm.

Idag är osäkerheten stor kring märket Maybach framtid då marknaden inte visat sig blomstrande på många år. Svenska begagnatmarknaden erbjuder vanligtvis några stycken av båda modellerna samtidigt som privatimporter också förekommer.

Grundat: 1909
Populära modeller: 57, 62