Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1920

Antal Mazda modeller: 22 st

Mazda 2 till försäljning just nu: 0 st

Info

Mazda 2 är i grunden en Mazda Demio från 1999 men gjordes om så pass mycket till 2003 att den fick ett nytt namn för att passa in i Mazdafamiljen. Tvåan bjuder på ett spänstigt chassi och trevlig styrning tillsammans med en smidig växellåda. Kupéutrymmet är helt godkänt för klassen och fyra personer får plats. Dessvärre är lastutrymmet halvdant, mycket vägljud och en trött och något surrig motor.

Bättre blev det till den tredje generationen då inte bara skalet blev mer tilltalande utan också chassit och motorvalen. 1,3-litersmotorn kräver inte många bensindroppar per mil och i detta fall är det knappast försvarbart att köpa en Mazda 2 med dieselmotor om inte tanken är att pendla med bilen (vilket den knappast är lämpad för längre sträckor). En konkurrent till Mazda 2, dock billigare, är Skoda Citigo som står sig väl men Mazdan är ett strå vassare körglädjesmässigt. Andrahandsvärden är goda för bägge bilar.

Den fjärde generationen presenterades till årsmodell 2014 och var ytterligare ett stort snäpp från den andra och ljusår ifrån den första. Interiören är riktigt trevlig för klassen och instrumenten andas skaparglädje. En förnyad variant av samma fina 1,3-litersmotor finns kvar. Alternativet är en lite större bensinmotor eller en dieseldriven på 1,5 liter.
Stora konkurrenter: Volkswagen UpSkoda Citigo