Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1920

Antal Mazda modeller: 22 st

Mazda 6 till försäljning just nu: 0 st

Info

Med nya Mazda 6 tog märket ett stort steg framåt från den äldre Mazda 626 till roliga körglada bilar. Mazda 6 har en snabb styrning och är en rolig bil som gillar krokiga vägar samtidigt som utrymmena är vettiga med gott om plats för baksätespassagerare och trevlig påkostad inredning fram. Det finns även hyggligt med utrymme till bagaget. Mazda 6 finns i tre olika karossvarianter, en fyradörrars sedan, femdörrars halvkombi och helkombi.

Själva designen på ursprungsmodellen var, om män inte banbrytande, så åtminstone uppskattad för sitt moderna och självsäkra yttre. Mazda 6 är en stor sedan som är större än föregångaren Mazda 626 men den första generationen presenterad till årsmodell 2002 lider av ganska hög bränsleförbrukning och då i synnerhet när det kommer till V6-motorn om tre liter i cylindervolym. 2-litersmotorn är då ett bättre alternativ.

Den andra generationen presenterades till årsmodell 2008 och följde traditionen med modernt formgiven familjesedan. Prismässigt positionerar den sig konkurrenskraftigt gentemot tyska konkurrenterna och detaljkvalitén håller hög klass och så även andrahandsvärdet. Till 2013 presenterades den tredje generationen som delar samma plattform som crossovermodellen Mazda CX-5.

Stora konkurrenter: Volkswagen Passat, Opel Insignia