Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1881

Antal Mercedes modeller: 45 st

Mercedes till försäljning just nu: 0 st

Info

Mercedes

Mercedes var en stjärna redan från start.
Det är inte av en slump att tysk bilindustri är synonymt med robusthet bland många människor, inte minst amerikanerna. “If you pay for a Mercedes, you get a Mercedes” lyder ett vanligt ordspråk i stora väst. Mercedes har från start varit inriktad på status. Men det goda ryktet för tyska bilar har inte blivit självklart förrän på senare år och fått sig en törn då flertalet av Mercedes modeller visade sig ha tvivelaktig byggkvalitet under sena 1990-talet och början av 2000-talet.

Mercedes tidiga historia börjar redan på sent 1800-tal, men de modeller som blivit mest kända tillverkades från 1950-talet och framåt med bland andra Mercedes 300SL “måsvingemercan” (designkulten med måsvingedörrarna har nu fått liv igen genom nya Mercedes SLS AMG)

Det finns många modeller att hålla reda på i Mercedes modellprogram. Bland de vanligaste och mest kända genom tiderna tillhör långköraren Mercedes E-klass som tillverkats sedan 1953. I dagsläget finns den både som 4-dörrars sedan, 2-dörrars kupé, kombi och en öppen version med sex motoralternativ. Två av dessa är dieselmotorer som just Mercedes haft tradition att bygga i volym i flera decennier och som ligger attraktiva på andrahandsmarknaden.

Den sanna lyxen och flärden utan tak har alltid Mercedes SL modeller representerat och är för sin klass bland de vanligaste på svenska vägar. Dessa, precis som de flesta andra Mercedes modeller, står stadigt i kurs på andrahandsmarknaden trots kostsamma reservdelar och service. Det vanligaste motoralternativet de senaste 20 åren är den kraftfulla V8 motorn. En maskin på över 300 hästkrafter sedan 1990.

Mercedes grundades år 1881

Populära modeller: Mercedes E-klass, Mercedes A-klass, Mercedes B-klass och Mercedes C-klass.