Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1882 (som bilfabrikant)

Antal Peugeot modeller: 33 st

Peugeot 308 till försäljning just nu: 0 st

Info

Peugeot 308 är en liten familjebil med sportigare utseende än egenskaper. Dock är den komfortabel, relativt körglad och har förvånansvärt gott om utrymme (dock ej något vidare lastutrymme). Den dök upp på marknaden till årsmodell 2007 och har Prince-bensinmotorer 1,4- respektive 1,6-liter cylindervolym. Dock är dieselmotorerna de bästa valen och håller andrahandsvärdet mycket bra. Till skillnad från andra franska bilmärken håller Peugeot dessutom en designglädje och något högre kvalité på inrednoingsmaterialen vilket passar den franska formgivningen med många detaljer mycket bra.

Den första generationen var en vildare skapelse och tillverkades åren 2008 – 2013 och var ritad av den franska designern Stéphan Peureux medan den andra generationen är något mer återhållsam i formerna och liknar mer tyska motsvarigheter som Volkswagen Golf. För den som inte behöver ett halvkombiutrymme så passar Peugeots 2-serie än bättre.

År 2014 tilldelades Peugeot 308 titeln ”Car of the year in Europe”, en årlig tävling som korar de bästa europeiska bilarna där så väl Opel Astra som Volkswagen Golf på senare år finns med.

Stora konkurrenter: Volkswagen Golf