Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1882 (som bilfabrikant)

Antal Peugeot modeller: 33 st

Peugeot 508 till försäljning just nu: 0 st

Info

Peugeot 508 är uppföljaren till modellen 407 och precis som siffrorna skvallrar om har modellen växt en aning. Den är dessutom betydligt smäckrare designmässigt och ger ett mer genuint intryck såväl från utsidan som på insidan där läckra material har tagit plats. Särskilt ekonomisk som nybil blir den nog aldrig då andrahandsvärdet förväntas vara lägre än genomsnittet för klassen. Den är däremot mycket komfortabel och någon av HDI-motorerna är ett fint val ur driftkostnadsperspektiv.

508:an är Peugeots lyxigaste sedan och det märks att man satsat mycket på god förarmiljö och fina, franska linjer. Kvalietskänslan är dock en bra bit ifrån de tyska konkurrenterna men finishen är absolut inte obefintlig, i 508 sitter man gott och störs inte av någon knarrig passform eller fula material.

Jämförbara bilar är till exempel Volvo S80 och Volkswagen Passat i sedanversion även om priserna inte matchar. Tyvärr så är andrahandsvärdet för Peugeot inte lika bra som nämnda konkurrenter även om det är bättre än franska genomsnittet.

Stora konkurrenter: Volvo S80, Volkswagen Passat