Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1899

Antal Renault modeller: 19 st

Renault till försäljning just nu: 0 st

Info

En rustad fransman

Renault tillhör bland de äldsta bilmärken i världen med en historia av bilproduktion sedan 1897. Första vagnen döptes till Voiturette 1CV och gick såldes till en vän av grundarfamiljen. Renault fortsatte med personbilar och var redan tidigt känd för innovationer och som den allra viktigaste kan nämnas den första bilen i sedanutförande år 1899.

Renault har sedan efterkrigstiden gjort sig kända för sina småbilar. Precis som så många andra europeiska biltillverkare var Renault mer eller mindre rustad för 1970-talet och dess ekonomi. Oljekrisen dök upp som gubben ur lådan. I dess spår lanserade märket driftsnåla bilar med så liten cylindervolym som 0,8 liter. Renault 5 med den karaktäristiska, sluttande bakrutan är den mest kända modellen.

Franska bilar tillhör inte de mest attraktiva på begagnatmarknaden. Renault är däremot ett undantag och modeller som Megane och långköraren Clio har ett särskilt gott rykte. Bruksbilar med låga ägandekostnader är nyckeln. Men för 2010 års modeller finns även sportiga Megane RS och Laguna Coupé i programmet med kupén som ett exempel på typisk och modern formgivning från Frankrike.

Grundat: 1899
Populära modeller: Clio, Megane, Scenic