Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1895 (Under annat namn)

Antal Skoda modeller: 11 st

Skoda Superb till försäljning just nu: 0 st

Info

Skoda Superb är en annorlunda bil med tanke på dess gigantiska benutrymme för de åkande i baksätet. Bilen baseras på Volkswagen Passat men axelavståndet är förlängt tio centimeter. Superb har flera smarta finesser som ska förstärka lyxkänslan. Instrumenteringen bjuder inte på något ovanligt, enkelt på gränsen till tråkigt. Tyvärr har bilen en stötig fjädring och hög ljudnivå.

Skoda Superb lanserades första gången till årsmodell 2001 men blev vanligare i Sverige med den andra generationen som dök upp till årsmodell 2008. Samtliga modeller har det karaktäristiska, stora benutrymmet för bakpassagerarna som åker riktigt bekvämt. Någon direkt konkurrent till Skoda Superb är svår att hitta med kombinationen pris och yttermått. Då både Volvo S80 och BMW 5-serie samt Mercedes E-klass håller betydligt högre nypriser kan knappast Skoda Superb platsa in i denna kategori.

Till årsmodell 2015 presenterades den tredje generationen av Skoda Superb och för första gången gjorde den på allvar anspråk på en plats i ligan av lyxigare sedaner. Andrahandsvärdet på samtliga Skoda Superb står sig gott i förhållande till konkurrenterna.

Stora konkurrenter: Volkswagen Passat