Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1953

Antal Subaru modeller: 10 st

Subaru till försäljning just nu: 0 st

Info

Inte bara boxer

Det var på 1950-talet som världen såg de första bilarna från Subaru med bland andra en 4-cylindrig liten brukskärra som delade motor med dåtidens Peugeot 202. Idéer, långt ifrån vad Subaru sedan skulle bli mest kända för – den potenta Impreza med boxermotor. Första modellen att slå igenom på svenska marknaden var varken Imprezan eller någon 1950-tals bil. Det var mellanklassaren Legacy som debuterade 1990 med flera motoralternativ. Däribland en 2 liter, turboladdad variant som knappast senare blev känd för sin goda bränsleekonomi.

Nöjda bilägare har dock Subaru haft sedan många år enligt statistik. Senaste belöningen var 2010 års modeller. Inte mindre än tre av dessa, Forester, Outback och Legacy, var bäst i test enligt bland andra tidningarna Teknikens Värld och Auto Motor & Sport.
De populäraste modellerna i Sverige är fortfarande främst Legacy och Outback som det finns en hel del av på begagnatmarknaden. Högt skattade för sin fyrhjulsdrift är de inte billigaste i klassen men ger samtidigt betydligt mer körglädje än många av dess konkurrenter.

Grundat: 1953
Populära modeller: Legacy, Outback, Forester