Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1953

Antal Subaru modeller: 10 st

Subaru Outback till försäljning just nu: 0 st

Info

Modellen Outback är en vidareutveckling på den populära familjebilen Legacy som debuterade som Legacy Outback 1995. Sedan dess har en hel del hänt. Alla Outback har levererats med fyrhjulsdrift. Modellen har också högre markfrigång och påstods av Subaru vara en god ersättare till dåvarande trenden med stora SUV-modeller. 2007 separerades modellnamnet Legacy från Outback och till senaste generation finns fyra motoralternativ varav en är dieseldriven.

De tidiga årsmodellerna från 1990-talet och 2000-talet kan fås för ett väldigt lågt begagnatpris men bränsleförbrukningen på dessa äldre bensinmotorer är hög, likaså är reservdelar och service ganska dyra. De nyare modellerna heter rätt och slätt Subaru Outback är en crossover-variant. Den kännetecknas främst av hög detaljkvalité och då särskilt inuti som nästan når en tysk premiumklass i många fall.

Subarun håller ett lägre andrhandsvärde än konkurrenter från till exempel Volvo och Volkswagen men fortfarande är det ett klart godkänt val med Subaru Outback ur ett ekonomiskt perspektiv.

Stora konkurrenter: Nissan X-trail