Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1937

Antal Toyota modeller: 27 st

Toyota Prius till försäljning just nu: 0 st

Info

Andra generationen Prius kom 2004 och var fortfarande ensam att erbjuda hybridteknik till vanliga dödliga. Tekniken är densamma som i första Prius om än något förfinad. Elmotorn är starkare och drivlinan förbättrad. Innerutrymmena är skapliga med plats för fyra stycken. Det går att få in tre vuxna i baksätet men då blir det trångt. Bagageutrymmet är hyfsat tack vare halvkombiluckan. På vägen känns dock Prius seg och trist och styrning och växellåda förmedlar ingen känsla.

Den första modellen nådde marknaden till årsmodell 1997 och var världens första massproducerade hybrid. Den blev populär i Japan vilket föranledde en europeisk lansering av modellen i andra generation till årsmodell 2004. Designmässigt kan den lämna mycket att önska och här är det tydligt att formgivarna har fått ett tydligt uppdrag i att leverera funktion mer än iögonfallande detaljer men det gör å andra sidan inte heller konkurrenten Nissan Leaf.

Även den andra generationen känns hyggligt modern än idag och i framsätet är det bekvämt. Den tredje generationen dök upp till årsmodell 2009 medan den fjärde, och överlägset bästa men en aning dyrare, dök upp till årsmodell 2015.

Stora konkurrenter: Nissan Leaf