Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1937

Antal Toyota modeller: 27 st

Toyota Verso till försäljning just nu: 0 st

Info

Toyota Verso är en kompakt MPV, alltså en bil med en extra sätesrad (dock ofte i mindre variant än ett kovnentionellt baksäte). De tidigaste årsmodellerna av namnet Verso, då som Yaris Verso, som finns på svenska marknaden är tidigt 2000 tal och just i skarven då Toyota började förbättra sin kvalité avsevärt för att 5-10 år senare nå toppen i ligan. En bättre begagnad Toyota Verso har mycket att ge och särskilt om serviceboken stämplats vilket du ska leta efter även om du köper ett äldre exemplar. Det skiljer ofta inte mer än några tusenlappar mellan ett riktigt bra exemplar och ett mindre bra.

I skrivande stund, våren 2016, används inte Toyota Verso som modellnamn längre och den senast tillverkade är från årsmodell 2013. Det vanligaste motoralternativet är en dieseldriven 2-litersmotor med 126 hästkrafter. Det är en accelerationslös bil i högre farter och baksätet är inte bekvämt nog för att användas för långfärder. Däremot är in- och urstigning lätt samt packning av skuffluckan på grunt av lågt placerad tröskel.

Konkurrenter är bland andra Citroën Berlingo och Fiat Scudo med fler. Toyotan står sig dock bra både pålitlighetsmässigt men också för att andrahandsvärdet står sig för dieseldrivna Toyota historiskt sett.

Stora konkurrenter: Citroën Berlingo , Fiat Scudo