Omdömen från YouTube

Tipsa en vän

Bilfakta

Grundat: 1937

Antal VW modeller: 35 st

VW Sharan till försäljning just nu: 0 st

Info

Volkswagen, Seat (i denna version kallad Seat Alhambra och Ford slog sina huvuden ihop och tillverkade en gemensam minibuss. Det enda som skiljer är emblem och utrustning. Fram sitter man mycket bra i Sharan och köregenskaperna är mycket personbilsmässiga tack vare ett väl avstämt chassi. Bilen kan beställas med en tredje sätesrad men väl på plats där är utrymmet dåligt. Stolarna kan lyftas ur men är både tunga och otympliga vilket gör det till en omständlig procedur.

Bättre är då att använda utrymmet som lastutrymme. Likt syskonet Seat Alhambra så var bränsleförbrukningen (likaså med konkurrenten Chrysler Voyager) hög i äldre modeller men tack vare helt ny motorteknik och en lättare bil så är förbrukningssiffrorna med bensinmotorn på 1,4 liter imponerande.

Andrahandsvärdet är bättre med ett VW-emblem i fronten trots att bilen är den samma som Seat-modellen. Kör du mycket, över 2500 mil per år, kan dieselmotorn vara ett alternativ men det gäller oftast inte för den som kör fram och tillbaka till jobb, skola och dagis.

Stora konkurrenter: Renault EspaceChrysler Voyager