Annons

Begagnat: säljarens marknad råder

2020-09-04 | Peder

Medan nybilsförsäljningen ännu inte tagit fart hörs desto mer positiva tongångar från andrahandsmarknaden. Statistik från Kvdbil vittnar om en augustimånad där priserna rusat i höjden och passerat nivåerna från innan coronapandemin.

Har du gått i säljtankar ett tag kan nu vara ett bra läge. Du har aldrig fått bättre betalt för en begagnad bil”, konstaterar Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil.

Odsberg nämner avrådan från att färdas kollektivt och hemester-effekten som orsaker till att många valt att köpa en bil. I och med produktionsstopp på bilfabrikerna har utbudet minskat och priserna på begagnade bilar pressats uppåt.

Folk förstod snabbt att bilen är det perfekta transportmedlet att ta sig fram med i en pandemi. Redan i april såg vi att nya köpgrupper kom in på marknaden. Storstadsbor som inte kände sig trygga med att resa kollektivt. Sedan kom rusningen när årets hemester skulle säkras. I juni och juli sålde vi uppemot 30 procent mer än i fjol”, fortsätter han.

Kvdbils siffror, som bygger på data från cirka 26 000 försäljningar per år, stödjs av ny statistik från analysföretaget Vroom. Enligt den ökade handeln med begagnade bilar, som är max tio år gamla, med sex procent under augusti jämfört med samma månad 2019. 

Källor: Kvdbil, Vroom.

Annons

Stäng