Annons

Begagnatpriserna vänder uppåt igen

2020-06-18 | Peder

Som tidigare rapporterats sjönk priserna på begagnade bilar kraftigt under februari och mars i Coronapandemins kölvatten. Men under Q2 är tendensen glasklar: priserna är på väg uppåt igen. I april och maj steg priserna med 2,3 respektive 2,8 procent. På Kvdbils nätauktioner har man också sett en ökad aktivitet och noterade i genomsnitt 7,5 procent fler budgivare per objekt i maj jämfört med i mars. Framför allt är det bensinbilarna som säljer bra tack vare att dieselpriset ligger cirka en krona över bensinpriset.

Vi ser helt klart en ökad aktivitet hos köparna. Att detta sker mitt under coronakrisen, när osäkerheten fortfarande är stor och det saknas ljustecken i andra delar av ekonomin, ser jag som ett riktigt styrkebesked”, säger Madeleine Fritz, försäljningschef på Kvdbil.

Även analysföretaget Vroom bekräftar uppgången för nyare begagnade bilar – de som är mellan 7 och 60 månader gamla. Deras statistik för ägarbyten (bilhandare till slutkund) under vecka 22 och 23 visar att siffrorna låg 30 respektive 24 procent över motsvarande veckor 2019. Detta gör v22 till den enskilt bästa veckan på två år och en av de bästa någonsin.

Källor: Kvdbil, Vroom.

Annons

Stäng