Annons

Lucid Air tar pole position i räckviddsracet

2020-08-13 | Peder

Elon Musk har all anledning att se sig om över axeln. Inte nog med att Polestar 2, som ses som en direkt utmanare till Tesla Model 3, nu finns på marknaden. Nu kommer dessutom uppgifter från uppstickaren Lucid att deras modell Lucid Air har det nya räckviddsrekordet på en laddning. 517 miles, vilket motsvarar 830 kilometer, lyder det nya rekordet på. Nyheten kommer bara ett par månader efter att Tesla Model S Long Range Plus som första elbil klarade den dåvarande magiska gränsen 400 miles (650 km).

Allt tyder på att uppgiften från Lucid har substans. Ett oberoende externt certifieringsföretag, FEV, har nämligen stått för räckviddstesterna som skett i en simulerad miljö. Mätningen har gjorts enligt den amerikanska testcykeln EPA, vilket skulle indikera en räckvidd på drygt 85 mil översatt till den europeiska WLTP-cykeln. 

Jag gläder mig åt att vi har uppnått en uppskattad räckvidd för EPA på 517 miles och samtidigt minskat batteripaketets kapacitet avsevärt, och därmed minskat fordonets vikt och kostnad och förbättrat det interiöra utrymmet”, säger Lucids VD Peter Rawlinson, själv med en bakgrund på Tesla, i ett pressmeddelande.

Lucid Air går att beställa sedan början på året för leverans mot slutet av 2021.

Annons

Stäng