Om oss

Bilpriser är del av KVD-koncernen, där också marknadsplatserna kvd.se och kvdpro.com ingår. Genom KVD säljs mer än 26 000 personbilar varje år genom nätauktioner, till köpare i Sverige och utlandet, och informationen från dessa försäljningar är en av flera källor för Bilprisers värderingar. KVD ägs av investeringsbolaget Ratos.

KVD grundades 1991 av fyra studenter och inledningsvis arbetade med att hjälpa finansbolag och banker att värdera och sälja av leasade företagsbilar genom auktion. År 2000 gavs intressenter möjlighet att lägga bud också via internet och inte bara på plats på auktionstillfällena, vilket snabbt resulterade i höga bud och att bilarna såldes till marknadspris. Fyra år senare hade så pass många bilar sålts genom KVD, att man såg en möjlighet att bygga upp ett upplysningsföretag om bilvärderingar och företaget Bilpriser grundades. Idag görs mer än 18 miljoner bilvärderingar genom Bilpriser varje år.

Våra fordonsvärderingar

Precis som mjölk och morötter är priset på en begagnad bil en färskvara som förändras. Varje bilmodell har en unik värdeutvecklingskurva och därför är det klokt att hålla sig uppdaterad kring bilens värde.

Vi på Bilpriser har mångårig erfarenhet av fordonsvärderingar och arbetar med statistik, prognoser och faktiska försäljningspriser som underlag för våra värderingar. Vår databas sträcker sig från år 2004 och framåt och innehåller i dagsläget mer än 15 000 bilmodeller och 200 000 modellversioner – alla med unika värdeutvecklingskurvor. Vi använder oss av dagsaktuell försäljningsstatistik från bytbil.com och kvd.se för att snabbt kunna se trender på marknaden och säkerhetsställa att våra värderingar är korrekta. Så fort en ny bilmodell lanseras läggs denna manuellt in i vår databas.

Kontakta oss

Stäng