Sälja bil

Gör försäljningen till en
bra affär - vi har tipsen

Är du intresserad av ett alternativ där du slipper att lägga tid på att göra försäljningsarbetet på egen hand? Då kan du prova tjänsten hos våra vänner på KVD. Där knappar du bara in registreringsnumret och låter sedan ett helt team göra jobbet, inklusive tvätt- och städ, fordonstest, fotografering, annonsering, visning för potentiella köpare, ägarbyte och pengatransaktionen.

Besikta och serva bilen om det behövs!

Inför försäljningen är det en god idé att besikta och serva bilen om det är dags. Kontrollera också att serviceboken är ifylld och laga eventuella småskador. Bra servicehistorik lönar sig vid försäljningen!

Rensa bilen från personliga tillhörigheter

Plocka ur alla dina tillhörigheter ur bilen. Töm alla förvaringsfack och stolsfickor. Lyft om möjligt på baksätet och kontrollera att ingenting har hamnat där.

Kontrollera dokumentation och tillbehör

Se till att du har ordning på servicebok, protokoll från Bilprovningen, registreringsbevis, instruktionsbok, radiokod, samtliga reservnycklar, ev låsnycklar till fälgar och dragkrok, domkraft och verktyg, reservhjul samt vinter- och sommardäck.

Tvätta och städa bilen noggrant!

Du får garanterat mer betalt för bilen om den är välvårdad.

Sätt rätt pris direkt!

Rätt pris är förstås grundläggande om du ska kunna sälja din bil på ett snabbt och smidigt sätt. Värdera bilen på bilpriser.se för att få en dagsfärsk värdering. Kika också på köp- och säljsajter efter bilar som liknar din, vilken prisbild som verkar gälla just nu.

Fixa en utförlig annons med bra bilder

Allt fler letar efter begagnade bilar på Internet. Annonsera därför på någon av de annonssajter som finns. Se till att du har utförlig information om bilen och bilder på den i annonsen.

Att tänka på när du skall visa bilen!

Fundera på om du ska visa bilen själv för intressenter eller om du ska ta med dig någon bekant. Det kan vara tryggt att vara två, särskilt om du själv inte är så bilkunnig.

Hur bör du ta emot betalningen?

Gör upp affären i samband med att bilen lämnas över . Enklast är om köparen för över pengar till ditt konto, har ni samma bank kan detta ske direkt via mobiltelefonen. Självklart kan han eller hon också betala kontant eller med Swish. Kontrollera att pengarna kommit in på kontot eller att kontanterna är äkta innan du lämnar bilnyckeln.

Registrering av bilen på köparen!

När bilen är betald till fullo är det dags att göra ett ägarbyte och se till att bilen registreras över på köparen. Ägarbytet görs genom att den gula delen av registreringsbeviset (del 2) skickas in till Transportstyrelsen (den myndighet som har hand om vägtrafikregistret). Du kan också registrera ägarbytet direkt via webben, läs mer om detta här.

Ps. Du vet väl att du kan ladda ner utkast på ett köpekontrakt på Konsumentverket? Kostnadsfritt dessutom.

LÄS mer I vår kunskapsbank

Går du i säljtankar?
Kvdbil tar hand om bilaffären åt dig.

Kvdbil tar hand om försäljningen åt dig: Fordonstest, in- och utvändig tvätt, marknadsföring, visning, försäljning, ägarbyte, utbetalning av dina pengar och leverans till bilens nya ägare. Det är ett intensivt arbete där den riktigt goda nyheten är att du inte behöver lyfta ett finger!

Sälja bilen? Kvdbil.se tar hand om affären.

  • Tvätta och fixa till bilen
  • Skriva en annons
  • Visa bilen för intressenter
  • Prutandet

Kvdbil sköter allt, du slipper:

  • Tvätta och fixa till bilen
  • Skriva en annons
  • Visa bilen för intressenter
  • Prutandet
Stäng